Leren haken

hakenHandwerken is weer helemaal in en dat geldt natuurlijk ook voor haken. Met verschillende haaksteken kun je de mooiste kussens, sjaals, poncho’s en nog veel meer creëren. Maak gebruik van kleuren en steken om de mooiste effecten te ontwerpen.

Wilt u ook leren haken?

Leren haken is helemaal niet moeilijk. Maak je eerst de basis eigen en oefen daarna de verschillende steeksoorten door wat proeflapjes te maken. Vervolgens kunt u verder gaan met eenvoudige projecten, zoals pannenlappen of een sjaal. Zo gaat u steeds een stapje verder door nieuwe technieken en steken uit te proberen en wat ingewikkeldere patronen zijn dan ook niet moeilijk meer.

Toen ik zelf begon met haken, heb ik veel gehad aan een website waar alle steken duidelijk op uitgelegd staan. Ik heb inmiddels een serie kussens voor op de bank gehaakt die prachtig staan. Ook heb ik een aantal kringsjaals gehaakt die heerlijk zijn voor tijdens gure dagen. Op het moment ben ik bezig met het haken van een poef met een hele dikke naald en speciaal ‘garen’. Hierna wil ik me toeleggen op het fijnere werk, door met een hele dunne naald en met kleuren te werken wil ik een mooi kleed maken voor op tafel. Door de fijne steken zal dat wel een wat langer durend project worden ben ik bang. Maar dat is niet erg, want ik ben inmiddels helemaal verslaafd!

U zult ook zien dat als u de technieken eenmaal onder de knie heeft, haken een heel rustgevende en ontspannen bezigheid is waarbij u de meest fantastische resultaten krijgt!

Comments are closed.