Papier vouwen; een ware kunst!

papier_vouwen;_een_ware_kunst!.jpg

Heb je wel eens van die kleine, van papier gevouwen kunstwerkjes gezien? Waarschijnlijk vroeg je jezelf af hoe het mogelijk is om van een simpel vel papier zoiets  ingenieus te maken. Deze kunstvorm is al eeuwenoud en wordt vooral in het Verre Oosten veel beoefend. In Japan wordt dat Origami genoemd wat letterlijk ‘papier vouwen’ betekent.

Prachtige vormen

De meest mooie vormen kunnen worden gevouwen van een vierkant vel papier. Bij Origami mag er niet geknipt worden, dus het vergt wel enig inzicht en heel veel oefening om de meer ingewikkelde vormen te vouwen. Het is erg leuk als je daarbij gebruik maakt van gekleurd papier, of papier dat aan allebei de kanten een andere kleur of motief heeft. Je kunt zo fraaie kleine kunstwerkjes maken voor in de vitrinekast, maar ook bijvoorbeeld gezellige kerststerren voor in de boom.

Papier vouwen leren

Wil je ook leren papier vouwen? Begin dan met de wat eenvoudigere vormen om te oefenen. Natuurlijk kun je in het begin wel wat begeleiding gebruiken, kijk daarom eens op deze site waar je alle informatie en  aanwijzingen kunt vinden over papier vouwen. Als je eenmaal de smaak te pakken hebt, zal je zien dat het een zeer rustgevende bezigheid is terwijl het je hersenen toch flink aan het werk zet!

Comments are closed.