Samos; een inspirerend eiland!

samos;_een_inspirerend_eiland!.jpg

Behoefte aan een heerlijke ontspannende vakantie om weer volop inspiratie op te doen? Ga dan naar Samos! Wij hebben een fantastische tijd gehad op dit schitterende, groene, Griekse eiland. Als natuurliefhebbers hebben we enorm genoten van de betoverende natuur met de uitgestrekte bossen en valleien, de indrukwekkende bergen en hoge kusten en natuurlijk ook de parelwitte stranden en de uitnodigende, azuurblauwe zee! Overal op het eiland vind je unieke plekjes om tot rust te komen, zoals in de talloze kerken en kerkjes, maar ook bijvoorbeeld in authentieke dorpjes zoals Vourliótes waar je een schitterend uitzicht hebt, of bij klooster Spilianí in Pythagório waar je heerlijk kan wandelen in de omgeving. Samos is ook het eiland van de beroemde wijsgeer en wiskundige Pythagoras die in Pythagorió werd geboren. 

Lange geschiedenis

Dat het eiland zo inspirerend is, heeft waarschijnlijk met de lange geschiedenis van Samos te maken. De oudste sporen van bewoning zijn uit het derde millennium voor Christus! De heerser Polykratis (vanaf 530 vChr) liet Samos haar bloeitijd beleven door de grote rijkdommen tijdens zijn veroveringen in het Egeïsche gebied. Hij bracht bovendien de kunst, cultuur en wetenschap op het eiland tot grote hoogten en nodigde geleerden, musici en dichters uit op zijn hof. Op de plaats waar nu Pythagorion ligt bouwde hij een grote stad en ook legde hij de beroemde watertunnel van Efpalionios aan.

Later werd de macht over genomen door de Perzen en vervolgens maakte het eiland een eeuwenlange periode van regelmatige machtswisselingen door. 

Meer lezen?

Kijk op deze website voor meer informatie over dit inspirerende eiland!

 

Comments are closed.